Meleg menedékkérőknek nyitnak szállást a németek

Horizontal
(L-R) Director of CARITAS Ulrike Kostka, gay migrants from Syria Auz and Enana, archbishop of Berlin Heiner Koch, LSVD member Jouanna Hassoun and Moe from Egypt pose after a news conference on homosexual and transgender refugees hosted by Berlin's and Brandenburg Lesbian and Gay Union (LSVD) (Lesben- und Schwulenverband Berlin und Brandenburg) in Brlin on January 14, 2016. / AFP / TOBIAS SCHWARZ
Vágólapra másolva!
Leszbikus, meleg és transznemű menedékkérőknek nyitnak szállást a németországi Nürnbergben - jelentette a Bayerische Rundfunk bajor tartományi közszolgálati médiatársaság.
Vágólapra másolva!

Nürnbergben a Fliederlich nevű helyi leszbikus-meleg egyesület kibérelt egy üresen álló épületet, amelyben 25 embernek alakítottak ki szállást.

Meleg migránsokkal egy témáról szóló berlini sajtótájékoztató után Forrás: AFP/Tobias Schwarz

Az első menedékkérők a jövő héten költöznek be, köztük egy leszbikus etiópiai, akit hazájában nemi identitása miatt bántalmaztak, és egy meleg iraki, aki egy Nürnberg környéki befogadóállomáson találkozott azzal a homofób bandával, amely már hazájában is gyötörte szexuális irányultsága miatt.

A muszlimok nehezen tűrik a melegeket

A szállásra azért van szükség, mert a menedékkérőket ellátó intézményekben

akik így "állandó stresszben" élnek - mondta az egyesület egyik vezetője, aki szerint egész Németországban a nürnbergi lesz az első menekültszállás a szexuális kisebbségek tagjainak.

Az intézmény fenntartását a nürnbergi önkormányzat finanszírozza. A rászorulók az egyesülethez fordulhatnak segítségért, de az önkormányzat szociális osztályán döntenek arról, hogy ki költözhet be - áll a BR beszámolójában.