Vaklárma volt, nem lövöldözés San Diegóban

Vágólapra másolva!
Tart még a vizsgálat, de egyre inkább úgy tűnik, hogy nem volt lövöldözés a San Diegó-i katonai kórházban, Kaliforniában. Valaki azt hitte, lövéseket hall.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg senki sem lőtt a San Diegó-i haditengerészeti kórház pincéjében – tudta meg a CNN hírtelevízió egy magas rangú katonától. Curt Jones, a haditengerészet kapitánya azt mondta, hogy a nyomozók nem találtak lövöldözésre utaló nyomokat. A vizsgálat viszont még folyik, és órákig eltarthat.

A hatóságokat egy helyszínen tartózkodó ember riasztotta, aki három puskalövést vélt hallani. A pincében edzőtermek, hálóhelyiségek és irodák vannak.

Halottakról, sérültekről korábban sem érkezett jelentés.

A hatóságok kezdetben úgy gondolták, hogy a fegyveres még a helyszínen lehet. A kórház is azt írta a Facebook-oldalán, hogy a komplexum 26-os épületében tartózkodók "meneküljenek, bújjanak el, vagy vegyék fel a harcot". Katonák és rendőrök vizsgálták át a kórház területét.

**!ATTENTION!** An active shooter has just been been reported in building #26 at Naval Medical Center San Diego. All...

Közzétette: Naval Medical Center San Diego (NMCSD)2016. január 26.

Akik nem a sürgősségi személyzethez tartoznak, azoknak azt tanácsolták, hogy

maradjanak távol az épületegyüttestől.

A kórházhoz vezető utakat lezárták, az útakadályoknál fegyveres rendfenntartó egységek jelentek meg.

A San Diegó-i haditengerészeti kórházban nyolc olyan klinikai egység működik, ahol katonákat gyógyítanak. Kilenc egységben a katonák hozzátartozóit látják el.

A kórházban 2014-ben 19 000 beteget kezeltek. Az egészségügyi komplexumban szülészet is működik. A kórház korábban azt közölte, hogy a gyermekgyógyászati részlegek biztonságban vannak.