Lelőtték a tel-avivi merénylőt

Vágólapra másolva!
Tűzharcban lőtték agyon az izraeli biztonsági erők az egy hete szökésben lévő tel-avivi lövöldözőt  - értesült az izraeli katonai rádió. Egy arab faluban találtak rá, Izrael északi részén.
Vágólapra másolva!

A fegyverével bujkáló merénylőt az izraeli katonai rádió információi szerint péntek délután egy észak-izraeli arab falu mecsetében találták meg. A férfi állítólag rájött, hogy a biztonsági erők közelítenek felé. Előjött rejtekhelyéről, és menekülni kezdett, majd a közeledő hatósági emberek felé lőtt, akik visszalőttek.

Nem találták

Egy hete folyt a hajtóvadászat egész Izraelben a huszonkilenc éves, Nasat Melhem nevű izraeli arab fiatalember ellen, aki az előző pénteken egy tel-avivi belvárosi bárban automata gépfegyverével két embert lelőtt, hét másikat pedig megsebesített.

A lövöldözés után Melhem fegyveresen elmenekült.

Menekülés közben megölt egy arab taxisofőrt, elrabolta a járművét, és a város északi részébe hajtott, ahol sorsára hagyta a taxit, és eldobta mobiltelefonját.

A televízióban bemutatott biztonsági felvételek alapján saját apja ismerte fel a támadót már múlt pénteken, és jelentette a rendőrségen. Melhem édesapja önkéntes rendőr, fia az ő fegyverét elrabolva hajtotta végre az akciót. Az apát később letartóztatta az izraeli rendőrség bűnpártolás miatt.

Őrizték az iskolákat

Pénteken hatalmas erőkkel, teljes biztonsági készültségben üldözték a gyanúsítottat.

A városok bejáratánál minden autót ellenőriztek,

és több helyen útellenőrző pontokat állítottak fel Melhem kézre kerítése érdekében.

Az elmúlt héten rendőri egységek őrizték a város minden iskolájának bejáratát. Ennek ellenére a tel-aviviak jelentős része félt iskolába küldeni gyermekeit, mert féltek a szabadlábon lévő lövöldözőtől.