Kivégezték a férfit, aki csecsemőkkel kereskedett

Vágólapra másolva!
Miután a legfelsőbb bíróság is jóváhagyta, kivégezték azt a kínai férfit, akit 22 csecsemő adásvételéért ítéltek el. A 69 éves Tan Jung-cse a fiúért 30 ezer jüant, a lányokért 16 ezer jüant fizetett.
Vágólapra másolva!

Kivégezték azt a kínai férfit, akit 22 újszülött adásvételéért tartottak felelősnek, miután a legfelsőbb bíróság is jóváhagyta az ügyében korábban másodfokon hozott halálos ítéletet.

A kivégzést a közép-kínai Honan tartomány székvárosában, Csengcsouban hajtották végre, de annak pontos időpontját nem közölték. A 22 csecsemő szüleit a hatóságok egyelőre nem találják.

A fiúkért többet fizetett

A 69 éves Tan Jung-cse 2008 és 2013 között két bűntársával vásárolta fel a gyerekeket a délnyugat-kínai Jünnan tartományban, majd szülőföldjén, Honanban értékesítette őket.

A bírósági közleményből kiderült,

a fiúkért 30 ezer jüant, vagyis 1 millió 300 ezer forintot, a lányokért 16 ezer jüant, vagyis 700 ezer forintot adott,

és legfeljebb 10 százalékos haszonnal adott túl rajtuk.

Úgy érezte, jót tett

Sajtóbeszámolók szerint Tan a tárgyaláson azzal védekezett, hogy ő

A férfira még 2014-ben szabták ki a legsúlyosabb büntetést, négy közreműködő társát különböző időtartamú szabadságvesztésre ítélték.

A kínai hatóságok az utóbbi időben fokozták a nő- és gyermekkereskedelmemmel kapcsolatos ügyek felderítését, és felgyorsították az ezekkel kapcsolatos igazságügyi eljárás menetét. 2015-ben 1362 embert ítéltek el ilyen bűncselekményekben.