Négyből három településen függetlenek nyerték az időközit

Vágólapra másolva!
Független jelöltek nyerték a vasárnapi időközi választásokat Bodrogkisfaludon, Kisherenden és Aszalón. Nyírcsaholyban a kormánypárti jelölt győzött.
Vágólapra másolva!

Bodrogkisfaludon Ádám Lászlót, Kisherenden Varga Zsoltot, Aszalón pedig Mészáros Istvánt választották meg polgármesternek a vasárnap megtartott időközi választásokon. Nyírcsaholyban a Fidesz-KDNP jelöltje nyert.

Ádám Lászlót választották meg Bodrogkisfalud új polgármesterének a vasárnap megtartott időközi választáson.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen azért tartottak időközi választást, mert

a község képviselő-testülete tavaly októberében feloszlatta magát.

A polgármesteri posztért négyen indultak. A korábbi polgármester, Ádám László 224 szavazatot kapott, Galovics Józsefre 210-en, Mertán Éva Mónikára pedig 13-an voksoltak, míg Orosz Imre Tibor a Magyar Munkáspárt jelöltjeként 6 szavazatot kapott.

A településen tizennégy független jelölt közül megválasztották a képviselő-testület négy tagját is.

Kisherenden és Aszalón is függetlenek nyertek

A Baranya megyei Kisherenden Varga Zsolt nyerte az időközi választást. Itt is azért kellett időközi önkormányzati választást kiírni, mert a képviselő-testület tavaly októberben feloszlatta magát.

A független jelöltként induló Varga Zsoltra 83-an szavaztak, míg ellenfele, Ódor György munkáspárti jelölt két szavazatot kapott.

Aszalón Mészáros István, független jelöltet választották polgármesternek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen azért írták ki időközi választást, mert

Mészáros Zoltán korábbi polgármester váratlanul elhunyt.

Mészáros István 573 voksot kapott. A további három független jelölt közül Budai Gyula 292, Fehér István 19, Pethő József pedig 41 szavazatot tudhat a magáénak.

Nyírcsaholyban a kormánypárti jelölt győzött

Nyírcsaholyban Magyar Csabáné, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte meg az időközi polgármester-választást. A nem jogerős végeredmény szerint az 1819 választásra jogosultból 974-en adták le szavazatukat.

A kormánypártok jelöltje 535 voksot szerzett,

a függetlenként indulók közül Kicsák László Norbert 233, Bacskó Sándor 189, Franku János pedig 9 szavazatot kapott, míg Pásku Károly, a Munkáspárt jelöltje egy voksot gyűjtött.

A polgármester-választást azért tartották meg a Mátészalka mellett fekvő faluban, mert tavaly októberben elhunyt a települést vezető Mihálku Attila (Fidesz-KDNP).