Erődemonstráció Dél-Korea felett

B-52, Dél-Korea
A US B-52 Stratofortress (C) is escorted by a South Korean F-15K fighter jet (L) and a US F-16 fighter jet (R) as it flies over the Osan Air Base in Pyeongtaek, south of Seoul, on January 10, 2016. The US sent a heavy bomber over South Korea on January 10 in a show of force as North Korean leader Kim Jong-Un insisted his country's latest nuclear test was carried out in self-defence. AFP PHOTO / JUNG YEON-JE / AFP / JUNG YEON-JE
Vágólapra másolva!
Alacsony magasságban átrepült egy amerikai B-52-es hadászati bombázó vasárnap Dél-Korea felett. A repülést erődemonstrációnak szánták.
Vágólapra másolva!

Észak-Korea a héten végrehajtott egy állítólagos hidrogénbomba-kísérletet, erre volt válasz a B-52-es repülése. Az Egyesült Államok ugyanezt tette 2013-ban is, egy hónappal az utolsó észak-koreai nukleáris kísérlet után – emlékeztetett az ABC News.

Egy dél-korai F-15-ös és egy amerikai F-16-os a bombázó mettett Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

A gép a guami Andersen légitámaszpontról szállt fel, és alacsony magasságban átszállt Dél-Korea felett Osan közelében. Dél-koreai F-15-ösök és amerikai F-16-osok kísérték – tudatta közleményében az amerikai haderő csendes-óceáni parancsnoksága.

A haderő parancsnoka, Harry B. Harris admirális hangsúlyozta, hogy a repülés „demonstrálta az Egyesült Államok rendíthetetlen elkötelezettségét szövetségesei, Dél-Korea és Japán, valamint az amerikai haza védelme iránt”.

Egyetlen céljük volt: erőt demonstrálni Forrás: AFP/Yonhap