A tálibok bosszúja volt a pakisztáni merénylet

Pesavar, 2016. január 19. Mentőalakulatok tagjai egy sebesültet visznek kórházba az északnyugat-pakisztáni Pesavarban, ahol öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy rendőrségi ellenőrzőpontnál 2016. január 19-én. A merényletben legkevesebb öten meghaltak és több mint húszan megsebesültek. (MTI/EPA/Bilaval Arbab)
Vágólapra másolva!
A rendőri őrizetben meghalt társaikat bosszulták meg a pakisztáni tálibok a Pakisztán északnyugati részén elkövetett keddi merénylettel, amelyben legalább tíz ember meghalt és húszan megsebesültek.
Vágólapra másolva!

Öngyilkos merénylő hajtott motorral egy rendőrségi ellenőrzőpontnál álló járőrautóba Pesavar közelében. Az áldozatok többsége rendőr, de életét vesztette egy helyi újságíró és egy gyerek is – jelentette a Reuters.

Hat halottat vittek a hajatabadi egészségügyi központba Forrás: MTI/EPA/Bilaval Arbab

A támadásért a pakisztáni tálibok magas rangú parancsnoka, Makbúl Davar vállalta a felelősséget. A támadás bosszú volt azokért a társaikért, akik rendőrségi őrizetben haltak meg – mondta a brit hírügynökségnek. Az újságíró nem volt célpont – tette hozzá.

A tálibok egyik elszakadt frakciója szintén felelősséget vállalt a támadásért.

A támadás a törzsi övezet határán történt. Az övezetben a kormányhadsereg véres harcot folytat a tálibokkal és más fegyveres csoportokkal 2014 decembere óta, amikor 150 embert, többségükben gyerekeket lemészároltak egy katonai iskolában.

Az áldozatok többsége rendőr Forrás: MTI/EPA/Bilaval Arbab