Cíprasz Twitteren szólt be a török miniszterelnöknek

Görög adósság – Eurócsoport tanácskozása
Alekszisz Ciprasz
Vágólapra másolva!
A lelőtt orosz gép miatt kezdett el Twitteren üzengetni a görög miniszterelnök török kollégájának. Szerinte a törököknek nagy szerencséjük, hogy a görög pilóták nem reagálnak gyorsan.
Vágólapra másolva!

"Davutoglu miniszterelnöknek: szerencsére a mi pilótáink nem reagálnak olyan fürgén, mint a tieitek az oroszokkal szemben" - írta a Twitteren Aléxisz Cíprasz, utalva a török légteret megsértő orosz gép lelövésére. A görög miniszterelnök hivatalos, angol nyelvű fiókjában ezután még négy üzenetet címzett török kollégájának, mielőtt törölte volna az összes bejegyzést. Egy Twitter-felhasználó viszont készített képernyőfelvételt a görög miniszterelnök üzeneteiről, így azok nem tűntek el végleg.

- írta második bejegyzésében. "Milliárdokat költünk fegyverekre. Ti arra, hogy megsértsétek a mi légterünket, mi arra, hogy elfogjunk benneteket" - tette hozzá harmadik bejegyzésében a görög kormányfő, utalva arra, hogy Görögország szerint török repülőgépek rendszeresen engedély nélkül lépnek be a görög légtérbe. Ezt az állítást korábban cáfolta Törökország.

"Nekünk van a legkorszerűbb légi fegyverrendszerünk - de a földön nem tudjuk elkapni a csempészeket, akik miatt ártatlanok fulladnak vízbe" - írta negyedik, és egyben török kollégájának címzett utolsó bejegyzésében.

Davutoglu csak az első üzenetre válaszolt.

Ezt írta:

"A pilótákat illető kommentek aligha vannak összhangban a mai nap szellemével. Aléxisz: koncentráljunk a pozitív napirendünkre" - írta hivatalos Twitter-fiókjában a török kormányfő.

Mielőtt törölte volna a bejegyzéseket, a görög miniszterelnök írt egy ötödiket, amit kint hagyott a neten. Ebben az EU-t és Törökországot is megemlítette: "egy szomszédságban élünk, őszintén kell beszélnünk, mert így érhetünk el megoldást".