Elfogták a Colorado Springs-i támadót

Vágólapra másolva!
Több mint ötórás szembenállás és többször kiújult lövöldözés után a rendőrség elfogta azt a fegyveres férfit, aki pénteken behatolt egy Colorado Springs-i egészségügyi intézménybe, és több emberre rálőtt. Az incidensben egy 44 éves rendőr és két civil életét vesztette. 11 embert, köztük öt rendőrt és hat civilt kórházban kezelnek.
Vágólapra másolva!

A rendőrség szerint a támadás - amelynek indítékát egyelőre nem közölték - gyanúsítottja az 59 éves Robert Lewis Dear.

A helyi rendőrség szóvivője szerint a gyanúsított „tárgyakat” - sajtóértesülések szerint egyebek között gázpalackokat - vitt be az épületbe, amelyekről a tűzszerészeknek még meg kell állapítaniuk, hogy robbanószerkezetek-e.

Rábeszélték a megadásra

A televíziós felvételek tanúsága szerint a műveletet kommandósok és páncélozott rendőrségi járművek biztosították. Deart az épületbe bejutott rendőrök beszélték rá a megadásra.

A szóvivő szerint korai még arról nyilatkozni, hogy az incidens összefüggésben állt-e a Planned Parenthood szervezet tevékenységével, amelynek a helyi épületébe hatolt be az elkövető.

A Planned Parenthood egyebek között nőgyógyászati ellátást biztosító és abortuszokat is végrehajtó nonprofit szervezet. Vezetőit több - vitatott hitelességű - rejtett videofelvétel alapján magzati szervkereskedelemmel vádolták meg, mert orvosi kutatásra felhasználható embriószövet eladásáról tárgyaltak.