Nyomornegyedben járt Ferenc pápa

FERENC pápa
Vatikánváros, 2015. augusztus 4. Ferenc pápa a Nemzetközi Ministráns Szövetség (CIM) találkozójának résztvevőivel a vatikáni Szent Péter téren 2015. augusztus 4-én. A találkozón magyar ministránsok is részt vettek. (MTI/EPA/Giorgio Onorati)
Vágólapra másolva!
A kenyai főváros egyik legnagyobb nyomornegyedébe, Kangemibe látogatott Ferenc pápa pénteken. Beszédet is mondott: elítélte "a gyarmatosítás új formáit", mert szerinte arra kényszerítik az afrikai országokat, hogy "fogaskerekek legyenek egy hatalmas gépezetben".
Vágólapra másolva!

Égbekiáltó igazságtalanság, hogy sok afrikai országban egy minden hatalmat és gazdagságot magához gyűjtő kisebbség

hagy elszennyeződni és lepusztulni városrészeket.

Ezt Ferenc pápa mondta Kangemiben,a kenyai főváros egyik nyomornegyedében.

Alapvető jognak nevezte a tiszta ivóvízhez való hozzáférést, és kijelentette: mindenki számára emberhez méltó, megfelelő otthont kell biztosítani, ahol van szennyvízelvezetés, áramszolgáltatás, kórház, iskola és sportolási lehetőség.

Ferenc pápa Forrás: MTI/EPA/ANSA/Giorgio Onorati

Megjegyezte, hogy a gazdagabb városrészekben élők éppen a nyomornegyedekben tengődőktől tanulhatnak együttérzést, róluk vehetnének példát, hogyan kell gondoskodni a még szegényebbekről.

A katolikus egyházfő ostorozta azokat is, akik

korlátozni kell a születések számát.

Az egyházfő utolsó kenyai nyilvános programjaként részt vett egy ifjúsági nagygyűlésen a Kasarani-stadionban.

Nairobi programjának végén Ferenc pápa még magánjellegű beszélgetéseket folytat kenyai püspökökkel, majd Ugandába utazik tovább.