Jean-Claude Juncker beszólt Orbánnak

Orbán Viktor; JUNCKER, Jean-Claude; Györkös Péter Brüsszel, 2015. március 20.
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke (b) és Orbán Viktor miniszterelnök az EU-tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli találkozójának második napján, 2015. márc
Brüsszel, 2015. március 20. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke (b) és Orbán Viktor miniszterelnök az EU-tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli találkozójának második napján, 2015. március 20-án. A háttérben Györkös Péter nagykövet, Magyarország Európai Unió melletti állandó képviseletének vezetője. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)
Vágólapra másolva!
Nem szabad összemosni a menekülteket a terrorizmussal, érvelt az Európai Bizottság elnöke és több képviselő is az Európai Parlament plenáris ülésén. 
Vágólapra másolva!

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén cáfolta meg Orbán Viktor korábbi szavait az Európai Bizottság elnöke. A magyar miniszterelnök két napja a Politico című politikai hírportálnak azt nyilatkozta, hogy

minden terrorista migráns.

A kormányfő az interjúban úgy fogalmazott: tény, hogy az összes terrorista alapvetően migráns, a kérdés csak az, hogy mikor emigráltak az Európai Unióba.

Jean-Claude Juncker néha viccelődni is szeret Orbán Viktorral Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Nem kell az egyenlőségjel

Az Európai Parlament szerdán a terrorizmussal és az arra adható válaszokkal foglalkozott. A plenáris ülésen felszólalt az Európai Bizottság elnöke is, aki külön kiemelte, nem kellene egyenlőségjelet tenni egyrészről a menekültek, menedékkérők és bevándorlók, másrészről pedig a terroristák közé.

– mondta Jean-Claude Juncker.

Később csatlakozott hozzá Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője is. Az európai politikus elfogadhatatlannak nevezte azokat a kijelentéseket, amelyek szerint az Európába érkező menekültek terroristák lennének, hiszen ők pont a terrorizmus áldozatai.