A legjobbak közé tartoztak a lelőtt gép pilótái

Vágólapra másolva!
Oroszország legjobb pilótái közé tartozott a lelőtt Szu–24-es legénysége. A túlélő pilóta azt állítja, hogy a törökök nem figyelmeztették őket, és szír légtérben jártak, amikor találat érte a gépet.
Vágólapra másolva!

Konsztantyin Murahtin százados, a Szu–24-es másodpilótája azt állítja, hogy semmiféle kapcsolat nem volt a gép és a törökök között, semmilyen formában nem figyelmeztették őket.

„Ezért is tartottuk magunkat a szokásos harci útvonalhoz” – jelentette ki, és emlékeztetett arra, hogy mivel a vadászbombázó sebessége nagyjából megegyezik az F–16-oséval, a török gép könnyedén melléjük szállhatott volna, hogy figyelmeztesse őket.

Váratlanul jött a rakéta

A rakéta a gép farkát érte, és ez teljes meglepetésként érte őket – idézte a szavait a Sputniknews. Még arra sem volt idejük, hogy kitérő manővert tegyenek.

A százados azt állítja, hogy nem sértették meg a török légteret. Mint mondta, „úgy ismerik a térséget, mint a tenyerüket”.

Elmondta azt is, alig várja, hogy újra szolgálatba állhasson, és maradni akar Szíriában. „Kérni fogom a parancsnokságot, hogy a bázison maradhassak – tartozom ezzel a főpilótámnak”.

A legjobbak közé tartoztak

Murahtin volt egyébként az Aviadarts-2014 nevű nemzetközi katonai repülési verseny egyik győztese – számolt be a Sputniknews.

Murahtint az éjszaka sikeresen kiszabadították szír és orosz katonai egységek. Vlagyimir Putyin orosz elnök Bátorságért érdemrenddel tüntette ki.

A tavalyi versenyen a pilótájával az első helyet szerezték meg „taktikai bombázó” kategóriában, megelőzve orosz, fehérorosz és kínai ellenfeleket.

A lelőtt gép főpilótáját, Oleg Peskov alezredest meggyilkolták a türkmén fegyveresek. Posztumusz megkapta az Oroszország Hőse kitüntetést.

És egy Twitter-bejegyzés szerint ő az a török pilóta, aki lelőtte az orosz gépet: