Térképen a párizsi vérengzés útvonala

párizs merénylet saint-denis
Policemen stand guard in the northern Paris suburb of Saint-Denis city center, on November 18, 2015, as French Police special forces raid an appartment, hunting those behind the attacks that claimed 129 lives in the French capital five days ago. At least one person was killed in an apartment targeted in the operation aimed at the suspected mastermind of the attacks, Belgian Abdelhamid Abaaoud, and police had been wounded in the shootout. AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
Vágólapra másolva!
A Google feltérképezte a merénylők autóinak útvonalát. A kilenc terrorista három kocsit használt a támadásokkor. A francia főváros forgalmas szórakozóhelyeit, éttermeit, egy tömött koncerttermet és egy stadiont vettek célba. 130 embert öltek meg.
Vágólapra másolva!

A Google a három merénylők által használt autó nyomába eredt. A Google Maps alkalmazáson pontról pontra végigkövethető, hogy a merénylők az párizsi terror éjszakán hol fordultak meg.

A terroristák egy fekete Seatot, egy Volkswagen Polót és egy fekete Renault Cliót béreltek.

Pontról pontra haladtak

A fekete Seat Leonnal északról indultak az elkövetők a belváros irányába. Első állomásuk a bárokkal, kávézókkal, pubokkal tarkított Le Carillon. A szórakozónegyedet turisták és helybéliek is egyaránt kedvelik.

Café Bonne Bière volt a második célállomásuk. A támadásról készült biztonsági kamera felvétele bejárta a világsajtót. Ez volt az a kávézó, ahol egy nő csak annak köszönhette az életét, hogy besült a támadó fegyvere. Az elkövetők bárok és éttermek teraszain ülő emberekre vadásztak.

A fekete Seat Leont vasárnap reggel találták meg Párizs Montreuil nevű elővárosában. A belga rendszámú autóban egy hátizsákra, három Kalasnyikovra és hozzá tartozó hüvelyekre bukkantak a rendőrök.

A kalasnyikovokkal megpakolt fekete Seat útvonala Forrás: Google Maps

A Bataclanra külön koncentráltak

A legtöbb áldozatot követelő koncertteremhez háromnegyed 9-kor érkezett Omar Mostefai és Samy Amimour egy Volkswagen Polóval. A rendezvényközpont a forgalmas Boulevard Voltaire súgárúton taláható, amin a másik két "terrorista gépjármű" is keresztülhaladt.

A legtöbb áldozatot követelő támadás egyik elkövetője, Omar Mostefai környezetéből eddig 15 embert vettek őrizetbe. A 29 éves francia férfi a testére erősített robbanószerkezettel repítette levegőbe magát, amikor a rendőrök rajtaütöttek a koncertteremben. Az AFP riportere szerint a testvérek közül az egyik még szökésben van, ő bérelhette a Volkswagen Polót.

Bataclan rendezvényközpont Forrás: Picasa

Brüsszel-Párizs terrorista útvonal

A támadások kivitelezéséhez egy harmadik autót is használtak a merénylők. A fekete Renault Clióra közel öt nappal a terrorakció után találtak rá a hatóságok a francia főváros 18. kerületében. A Renault rendszámtáblája belga. A nyomozók azt gyanítják, hogy ezt használták a terroristák Párizs és Brüsszel között, miközben előkészítették a támadásokat.

A Renault Clióra egy párizsi peremkerületben találtak rá. Forrás: Google Maps

A peremkerület nagyon közel van a Saint Denis elővárosához, ahol a rendőrök folyamatos razziákat tartanak. Az útikalauzok korábban úgy mutatták be a környéket, mint amit tanácsos elkerülni.