Tizenéves palesztin lányt lőttek le az izraeli rendőrök

Jeruzsálem, 2015. október 17. Egy tizenhat éves palesztin holttestét teszik hullazsákba Kelet-Jeruzsálemben 2015. október 17-én. A fiatalt izraeli rendőrök lőtték le, mert kést rántott, amikor igazoltatni akarták. (MTI/EPA/Atef Szafadi)
Vágólapra másolva!
Ollókkal támadt és megszúrt egy idős férfit két tizenéves palesztin lány Jeruzsálem keleti részében hétfőn a két hónapja tartó erőszakhullám legújabb eseményeként. Izraeli rendőrök rálőttek a támadókra és egyiküket lelőtték.
Vágólapra másolva!

A rendőrség közlése szerint az egyik merénylő meghalt, a másik megsebesült, amikor egy közelben álló rendőr tüzet nyitott. A 70 éves palesztin férfi, akit a tinédzser támadók nyilvánvalóan izraelinek hittek, a nyakán és a hátán szenvedett szúrt sérüléseket. A közelben egy civilt a rendőrök lövései sebesítettek meg. A hatóság tájékoztatása szerint a rendőr azután lőtt, hogy a lányok felszólításra sem álltak meg, sőt tovább közelítettek feléje.

Egy tizenhat éves palesztin holttestét teszik hullazsákba Kelet-Jeruzsálemben október 17-én. A fiatalt izraeli rendőrök lőtték le, mert kést rántott, amikor igazoltatni akarták Forrás: MTI/EPA/Atef Szafadi

Az eset a Mahane Jehuda piac - egy nagy forgalmú szabadtéri piac - közelében történt és nagy riadalmat váltott ki a tömegben. A szeptember közepén kezdődött erőszakhullámban

eddig összesen tizenhét izraeli, egy amerikai turista, egy eritreai menekült, valamint kilencven palesztin halt meg

Jeruzsálemben, illetve a palesztin területeken. A palesztinok többségét az izraeli biztonságiak ölték meg, miközben az előbbiek merényletet hajtottak végre.

Kedden John Kerry amerikai külügyminiszter izraeli és palesztin vezetőkkel találkozik, hogy elősegítse a feszültség enyhülését. Ez lesz egy év után az első látogatása a konfliktusban érintett feleknél.