Ezek voltak az öngyilkos merénylőnő utolsó szavai

Hasna Aitboulahcen
Hasna Aitboulahcen, Abdelhamid Abaaoud unokatestvére
Vágólapra másolva!
Előkerült egy felvétel a november 18-i Saint Denis-i razziáról, a magát levegőbe repítő terroristanő szavai is jól hallhatóak rajta.
Vágólapra másolva!

Párizs északi külvárosában, Saint-Denis negyedében november 18-án tartott razziát a francia rendőrség, a pénteki terrorakció tetteseinek társai után kutattak. A merényletsorozat kitervelőjének a buvóhelyén bukkantak Hasna Aitboulahcenra, aki feltehetőleg a párizsi támadások értelmi szerzőjének, Abdelhamid Abaaoudnak volt az unokatestvére.

Hasna a testére erősített robbanószerkezettel repítette levegőbe magát, amikor a hatóságok rátaláltak.

Közvetlenül a detonáció előtt a rendőrök azt kiabálják be a lány búvóhelyére, hogy hol a barátod. Hasna kétszer is visszaüvölti, hogy Abdelhamid nem a barátja. Amikor a hatóság emberei visszakérdeznek, hol van a férfi, erre a kérdésre Hasna már nem válaszol, hanem élesíti a bombát.

A november 18-i hajtóvadászatban elkapták a pénteki mészárlás kitervelőjét is. A belga állampolgárságú férfit megölték a francia rendőrök a szerdai akcióban. Abdelhamid Abaaoud nőket akart beszervezni Spanyolországból az Iszlám Állam számára.

A november 13-i párizsi terrorakcióban 129-en vesztették életüket. Négy fegyveres 89 embert lőtt agyon a Bataclan rendezvényteremben tartott rockkoncerten, az öt másik merényletnek pedig több mint 40 halálos áldozata van. Az Iszlám Állam vállalta magára a péntek esti borzalmakat.