Több tízezer oroszt vittek haza Egyiptomból

(FILES)
A file handout picture taken on November 1, 2015 and released on November 3, 2015 by Russia's Emergency Ministry shows Russian Emergency Minister Vladimir Puchkov (4th L) visiting the crash site of a A321 Russian airliner in Wadi al-Zolomat, a mo
Az oroszok is elismerték a terrortámadást
Vágólapra másolva!
Gőzerővel folyik az orosz turisták hazaszállítása Egyiptomból az orosz elnök döntésének megfelelően, azután, hogy október 31-ikén a Sínai-félsziget fölött szerencsétlenül járt egy orosz turistákkal teli Airbus A-321-es repülőgép.
Vágólapra másolva!

Keddi hivatalos orosz bejelentés szerint terrorcselekmény okozta a repülőgép katasztrófáját.
Szerdán Makszim Szokolov közlekedési miniszter arról számolt be, hogy kedd este 2,5 ezer orosz turista volt Egyiptomban, november 5-én még 90 ezer volt a számuk.

Tiltott terület

Vlagyimir Putyin orosz államfő november 6-án rendelte el az Egyiptomba tartó összes orosz légi járat felfüggesztését, és utasította a kormányt az összes ott tartózkodó orosz állampolgár hazahozatalára. Az orosz államfő sajtótitkára azt mondta, hogy nemcsak addig

nem utazhatnak orosz turisták Egyiptomba,

amíg nem sikerül felderíteni a légi katasztrófa okát, hanem amíg nem sikerül biztosítani "a szükséges szintű biztonságot".

Az oroszok is elismerték a terrortámadást Forrás: AFP/Maxim Grigoryev

Rengeteget költöttek

A tavaly Egyiptomba érkező külföldi vendégek egyharmadát oroszok tették ki, akik csaknem 1,9 milliárd dollárt költöttek el. Ez az összeg tavaly az ország külföldi valutabevételének 14,5 százaléka volt. Az egyiptomi idegenforgalmi minisztérium számításai szerint minden egyes orosz vendég naponta 57 dollárt költ.