Négy halottja van az ausztrál bozóttüzeknek

A picture dated November 18, 2015 provided by Kate Louise Sainty shows smoke filling the horizon in the Merivale fire, east of Esperance some 750 kilometres southeast of Perth. At least four people died in bushfires raging out of control in parts of Weste
Gyorsan terjednek a lángok
Vágólapra másolva!
Súlyos bozóttüzek pusztítanak Nyugat-Ausztrália szövetségi tagállamban, legalább négyen életüket vesztették.
Vágólapra másolva!

Az áldozatok közül hárman német túrázók lehettek - adta hírül az ABC helyi lakosok nyilatkozataira hivatkozva. Ezt egyelőre nem erősítették meg hivatalosan. A negyedik áldozat egy ausztrál farmer volt, aki gépkocsijával kelt útra, hogy figyelmeztethesse szomszédjait.

Gyorsan terjednek a lángok Forrás: AFP/Kate Louise Sainty

A bozóttűz valószínűleg villámcsapások miatt keletkezett kedden a szövetségi állam déli partvonalának közelében. Az erős szél tovább szította a lángokat. A Hszinhua hírügynökség szerint két nagyobb tűzgóc keletkezett, az egyiken 300, a másikon 15 ezer hektárnyi bozótos terület vált a lángok martalékává. A lángokat egyelőre nem tudták megfékezni, a tűz terjed tovább. A rendőrség felszólította a térségbeli lakosokat, hogy hagyják el otthonaikat. Már három épület is a lángok martaléka vált - mondta Murray Bawden, a helyi tűzoltóság szóvivője.