Lövöldözés Párizsban

Vágólapra másolva!
Nem újabb terrortámadás, hanem rendőrségi akció zajlik a francia főváros északi részén, a Saint-Denis kerületben. Több rendőr megsérült, a városrészben utakat zártak le. Cikkünk folyamatosan frissül!
Vágólapra másolva!

"Erős lövöldözés" hangait lehetett hallani Párizsban hajnalban, írja a BBC honlapja. A francia főváros Saint Denis kerületében rendőrségi akció zajlik. A francia BFMTV televízió arról adott hírt, hogy több rendőr megsérült. Egyes beszámolók szerint a Place Jean Jaures tér közelében utakat zártak le a hatóságok. A kerület polgármestere azt kérte a lakosoktól, hogy maradjanak otthonaikban. Bejelentette azt is, hogy

nem újabb támadás történt, hanem rendőrségi akció van folyamatban.

Az Itele televízió felvételén lövések hangja hallatszik. Szemtanúk azt mondják, hogy a fegyverropogás hajnali fél ötkor kezdődött.

Rendőrségi források azt mondták, hogy az akcióban a múlt pénteki terrortámadás elkövetőit keresik. A Stade de France stadion, amelynek közelében két öngyilkos merénylő is felrobbantotta magát pénteken, ugyanabban a kerületben van, ahol ma hajnalban kitört a lövöldözés.

A BBC azt is megtudta, hogy a 129 halálos áldozatot követelő terrortámadásról előkerült egy újabb videófelvétel, amit egy biztonsági kamera rögzített. A rendőrség a képek alapján arra következtet, hogy volt egy kilencedik merénylő is.

Cikkünk folyamatosan frissül!