Németország menekültijesztő plakátkampányba kezdett

a németek is plakátkampánnyal akarják eltántorítani a menekülteket az európába vándorlástól
Vágólapra másolva!
Németország kampányt indított azért, hogy elbátortalanítsa az afgán menekülteket az Európába való bevándorlástól. A közelmúltban más európai kormányok, köztük a magyar is, tettek hasonló kísérleteket.
Vágólapra másolva!

Németország november 15-én, vasárnap plakátkampányt indított az afgán fővárosban. Számos hirdetőtáblán jelent meg olyan plakát, amelyen az Afganisztánban használt dari és pastu nyelven ez szerepel: "El akarja hagyni Afganisztánt? Biztos ebben?" - tudósít a Russia Today orosz állami tévé angol nyelvű honlapja.

Az embercsempészeket csak a pénz érdekli

A plakátokon internetes linket és hashtaget tüntettek fel, amelyek a kabuli német nagykövetség Németország Afganisztánban, valamint Ne higgyen a Németországgal kapcsolatos mendemondáknak! című oldalaira vezetnek.

Az egyik oldalon az áll: "Ne higgyen a mendemondáknak és az embercsempészek terjesztette hamis információknak arról, hogy egyszerű eljutni Németországba, és hogy ott az élet könnyű!

Az embercsempészek bűnözők, akiket egyedül a pénz érdekel. Nem mondják el az igazat, és nem törődnek az emberek életével."

Németország plakátkampányt indított Afganisztánban Forrás:rumorsaboutgermany.com

El akarják tántorítani a menekülteket

A kampány célja cáfolni azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a menekülteket pénzadományokkal, lakhatási engedélyekkel és a kormány által biztosított munkahelyekkel fogadják. Szó van benne az Európába tartó út kockázatairól, a megtörtént tragédiákról.

Az ENSZ október végén nyilvánosságra hozott adatai szerint a Földközi-tengeren

az Európába tartó úton az idén addig 3440 ember halt meg, vagy tűnt el.

A görögországi Leszbosz szigetén pedig, amely a menekültáradat egyik kapujává vált, már kezd betelni a halálos áldozatok számára kijelölt temető.

A magyar kormány nyomdokain

Németország a menekültek elbátortalanítására indított kampányával Magyarország és Dánia nyomdokain jár - állapította meg a Russia Today. Ez utóbbi két ország libanoni lapokban elhelyezett fizetett hirdetésekben próbálta meg eltéríteni az embereket attól, hogy Európába menjenek. A közel-keleti országban mintegy egymillió szíriai menekült tartózkodik.