A veséjével fizetett egy menekült Európáért

menekült
A Földöközi-tengeren próbálnak átjutni a migránsok
Vágólapra másolva!
Egy szerb segélyszervezet munkatársa bukkant rá arra a szír menekültre, aki a veséjét adta el, hogy eljuthasson Európába. A műtétet egy kontár végezte el Libanonban, a menekült 20 napig semmiféle orvosi ellátást nem kapott. A segélyszervezet munkatársaitól csak fájdalomcsillapítókat fogadott el, tovább akart menni Horvátországba.
Vágólapra másolva!

Eladta a veséjét egy szír menekült, hogy átjusson Európába. A menekültet a szerb-horvát határon fedezte fel a belgrádi Atina segélyszervezet munkatársa, Naser Amro. A műtétet 20 nappal korábban végezték el rajta Libanonban, ez idő alatt semmilyen orvosi ellátást nem kapott.

Csak fájdalomcsillapítókat fogadott el

A műtétet nyilvánvalóan kontár csinálta, a menekültnek komoly fájdalmai voltak, mondta el Naser Amro. Ennek ellenére nem akart Szerbiában maradni, tovább akart menni Horvátországba, a segélyszervezet munkatársaitól csak fájdalomcsillapítókat fogadott el, írja a brit Mirror hírportál. Naser Amro szerint

a menekült a műtét és a hosszú út ellenére nem volt életveszélyes állapotban,

ezért továbbengedték.

A lapnak egy másik segélyszervezet megerősítette, hogy az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, amely a menekültek mentését koordinálja, tud az esetről.

20 nap alatt jutott el a műtét színhelyéről, Libanonból Szerbiába Forrás: AFP/Louisa Gouliamaki

Nem engedik őket visszafordulni

Az Atina segélyszervezet nem tud róla, hogy Szerbiában szervezetten működnének embercsempészek; főleg a Törökországból Görögországba vezető tengeri átkelésnél tevékenykednek.

– mondta Naser Amro. A szervezet tud megerőszakolt afgán lányokról, akiken az ENSZ munkatársa segített. Egy két és fél éves kislány majdnem belefulladt az Égei-tengerbe, a csónakjába a csempészek fenyegetésekkel terelték be az embereket. Egy 32 éves damaszkuszi jogászt arra kényszerítettek, hogy ő irányítsa a csónakot, amivel Törökországból Görögországba keltek át.

Azért jött el Iránból, hogy metált játszhassonhttp://www.origo.hu/nagyvilag/20151112-menekult-migrans-szerbia-horvatorszag.html#Megrugdostak egy állapotos menekültet Németországbanhttp://www.origo.hu/nagyvilag/20151112-menekult-allapotos-nemetorszag-veres-tamado.html#