Interjú az egyik magyar túlélővel

Vágólapra másolva!
Telefonon értük el azt a fiatal magyar hölgyet, Kövér Zsuzsát (és barátját), aki ott volt a Bataclan koncertteremben a túszdráma első pillanataiban.
Vágólapra másolva!

"Fent voltunk az erkélyen, ez nem egy nagy hely, és két szám közben lövöldözés hallatszott.

Amikor már mindenki hasalt, akkor jutott el hozzánk, hogy mi történik valójában a koncertteremben."

Egyfolytában lőttek

"A barátom látta is a támadókat, az arcuk sem volt eltakarva. Egyfolytában lőttek" - részletezi Kövér Zsuzsa, akinek a hangján alig érződik, hogy nemrég menekült ki a párizsi pokolból. "Még fel sem fogtam, talán majd ha hazaérek, akkor. Még nem jött ki rajtam a sokk" - teszi hozzá.

Hátsó kijárat

Zsuzsa szerint az volt a szerencséjük, hogy a barátja már többször dolgozott ezen a helyszínen, és fejből tudta az utat a backstage felé. "Ki tudtunk kúszni egy emergency exiten" - ecseteli.

"Ott már pánik volt, egyre közelebb hallottuk a lövéseket. Kint azt mondták, hogy valaki már szólt a rendőröknek."

Biztonságban vannak

Kövér Zsuzsi a Foo Fighters koncertjére érkezett a francia fővárosba. Most már biztonságban vannak, és a televízióból követik a vérengzést, ami a Bataclan koncertteremben zajlik. A koncertteremből kijutva nem tudták, hogy pontosan mi van Párizsban, és hogyan jutnak majd haza. Nem akartak metrózni, az emberektől próbálták megtudni, hogy merre is induljanak. Egy török fiú és anyukája vitte őket haza taxival.

Halottat nem láttak, de menekülés közben hallották a sorozatos lövéseket. Zsuzsi barátja arról is beszámolt, hogy a gépfegyverek mellett táska is volt a merénylők kezében.