Öngyilkos merénylők robbantottak Libanonban

Kettős öngyilkos robbantás Libanonban
Szöveg:	Bejrút, 2015. november 12. Libanoni polgári személyek túlélők után kutatnak a romok között Bejrút egyik, főként síiták lakta negyedében, ahol ismeretlen fegyveresek kettős öngyilkos robbantást hajtottak végre
Kettős öngyilkos robbantás Libanonban Szöveg: Bejrút, 2015. november 12. Libanoni polgári személyek túlélők után kutatnak a romok között Bejrút egyik, főként síiták lakta negyedében, ahol ismeretlen fegyveresek kettős öngyilkos robbantást hajtottak végre 2015. november 12-én. Az NNA libanoni állami hírügynökség szerint a két pokolgép egymástól 150 méterre, és öt perc időkülönbséggel robbant fel. A detonációkban legalább harmichét ember életét vesztette és száznál is többen megsebesültek. (MTI/EPA/Nabil Mounzer)
Vágólapra másolva!
Ismeretlen fegyveresek kettős öngyilkos robbantást hajtottak végre a libanoni főváros déli részében, a detonációkban legalább negyven ember életét vesztette - közölték a helyi hatóságok. Az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta a felelősséget a merényletek elkövetéséért.
Vágólapra másolva!

Hírügynökségi beszámolók szerint a robbantásokat Bejrút egyik, főként síiták lakta negyedében robbantottak, egy kórház közelében. A két pokolgép egymástól 150 méterre, és öt perc időkülönbséggel robbant.

Legalább negyven főre tehető a halálos áldozatok, és több mint 180-ra a sebesültek száma.

A vöröskereszt többször is módosította a sebesültek és halottak számát az este folyamán. A libanoni egészégügyi miniszter ugyanakkor több mint 200 sebesültről beszélt, sokuk állapota válságos.

Túlélők után kutatnak a romok között Forrás: (MTI/EPA/Nabil Mounzer)

Bejrút déli része a síita Hezbollah libanoni fegyveres szervezet fellegvárának számít. A szervezet harcosai a szomszédos Szíriában a kormányerőket támogatják az ellenzéki erők és szélsőséges csoportok ellen. A területet már korábban is érték támadások. Szunnita fegyveresek azzal fenyegettek, hogy több ilyen támadást is terveznek.