Megrugdostak egy állapotos menekültet Németországban

Líbiai felkelés, 2011.03.27., Megérkezett az első, líbiai migránsokat szállító hajó az olasz partokhoz, ez a nő útközben szülte meg babáját
Vágólapra másolva!
A nyolc hónapos terhes nőt először földre teperték, majd rugdosni kezdték a támadói. Az eset a kelet-németországi Bad Belzigben történt. A régióban egyre gyakoribbak a menedékkérők elleni atrocitások.
Vágólapra másolva!

A 21 éves szomáliai kismama bevásárlásból tartott hazafelé, amikor ismeretlenek elé léptek, fellökték, és ütlegelni kezdték – közölte a Die Welt. Az ügyben a brandenburgi rendőrség nyomoz. Annyit tudni, hogy a kismamaverők gyalog menekültek el a helyszínről.

A bántalmazott nőt kórházba szállították, aki a támadás során súlyos sérüléseket szenvedett.

Megszaporodott az erőszak

A 11 ezer lakosú német városka Potsdam és Lipcse között található közel félúton. Németország keleti régiójában a szélsőjobb egyre növekvő népszerűségével párhuzamban a bevándorlók elleni támadások is megszaporodtak.

Bevándorlók átmeneti szállásául húz fel sátrakat a Német Vöröskereszt és a Technisches Hilfswerk segélyszervezet Drezdában, 2015 júliusában. Forrás: MTI/EPA/DPA/Arno Burgi

Október közepén több álarcos, baseballütővel és más eszközökkel felfegyverkezett ember összevert két szíriai férfit a Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartománybeli Wismarban, egy menedékkérőket befogadó átmeneti szállásnál. Egy nappal később ugyancsak baseballütőkkel rontott rá közel 30 támadó három szíriai menedékkérőre Magdeburgban. Mindegyik esetben feltehetően rasszista indíték állt a háttérben.