Lövöldözés egy mexikói kakasviadalon

Vágólapra másolva!
Nyolcan meghaltak Mexikóban, amikor ismeretlen fegyveresek lövöldözni kezdtek egy illegális kakasviadalon. Az áldozatok között van egy 12 éves fiú is.
Vágólapra másolva!

Nyolc embert meghalt, hatan pedig súlyosan megsebesültek, amikor fegyveresek tüzet nyitottak egy tiltott kakasviadal nézőire a dél-mexikói Cuajinicuilapa településen - közölték mexikói hatóságok hétfőn.

Az eset a Csendes-óceán partján történt, Guerrero és Oaxaca tagállamok határán. Nyilvánvalónak tűnik, hogy a fegyveresek támadására a nézők soraiból is érkeztek válaszlövések - mondta egy neve elhallgatását kérő mexikói tisztviselő.

Az áldozatok egyike egy 12 éves fiú volt, akinek apját a hatóságok az egyik helyi bűnszervezet vezetőjének tartják.

A rendőrség azonban még nem tudta megállapítani a lövöldözés indítékát. A település rendőrsége megerősítette a lövöldözés tényét, és azt is, hogy az áldozatok többsége fiatal férfi, de legalább egy nő is van köztük.

Vasárnap egy focimeccsen lövöldöztek

A településtől nyugatra lévő híres üdülővárosban, Acapulcóban vasárnap ismeretlen fegyveresek gépkarabélyokból tüzet nyitottak egy amatőr futballmeccsen és megöltek három embert, egyet pedig súlyosan megsebesítettek.

Az acapulcói lövöldözés indítékai szintén ismeretlenek egyelőre, de nem valószínű, hogy a két eset között kapcsolat lenne.

Acapulco, és különösen a csendes-óceáni partvonaltól távolabb eső lakónegyedei az utóbbi években folytonos drogháború színhelyei.