Késelés és gázolásos merénylet Ciszjordániában

Vágólapra másolva!
Egy palesztin férfi a buszmegállóba hajtott, egy nő pedig késsel sebesített meg egy biztonsági őrt vasárnap Ciszjordániában.
Vágólapra másolva!

Egy palesztin férfi gépkocsijával szándékosan egy buszmegállóban várakozók közé hajtott, egy palesztin nő pedig késével rátámadt egy őt igazoltató biztonsági őrre vasárnap Ciszjordániában.

A Jediót Ahronót című újság honlapjának értesülése szerint ketten súlyosan, ketten közepesen-súlyosan, ketten pedig könnyebben megsérültek a Tapuah nevű útkereszteződésben, ahol az autóbuszra várakozók közé hajtott nagy sebességgel a palesztin merénylő.

A könnyebb sérültek között van egy állapotos nő is.

A kereszteződésnél őrködő izraeli katonák rálőttek a járművet vezető, rámalláhi illetőségű, huszonkét éves gázolóra, akivel a jármű ekkor egy betonoszlopnak ütközött. A merénylő meghalt.

Kést rántott a táskájából

Egy órával később a ciszjordániai Bétár Illit nevű városka bevezető útjánál egy biztonsági őr egy palesztin fejkendős nőt igazoltatott, aki

igazolványának átadása után kést rántott elő táskájából

és könnyebben megsebezte az őrt, aki rálőtt. A palesztin nőt kórházba szállították.

A szeptember közepén kezdődött terrorhullámban tizenegy izraelit öltek meg különböző, főleg késeléses merényletekben, az izraeli biztonságiak pedig hetvenkét palesztinnal végeztek, akik közül negyvenhárman terrorakciókat kíséreltek meg késekkel, más fegyverekkel vagy szándékos gázolással.