Dzsihádistákra csapott le a török rendőrség

Vágólapra másolva!
Az Iszlám Állam húsz feltételezett tagját vették őrizetbe a török hatóságok pénteken Antalyában. Itt lesz november közepén a G20-as csúcs.
Vágólapra másolva!

A török rendőrség őrizetbe vette pénteken az Iszlám Állam húsz feltételezett tagját az ország délnyugati részén található Antalya tartományban, ahol egy hét múlva rendezik a G20-ak csúcstalálkozóját.

Az Ihlas hírügynökség úgy tudja, hogy a rendőrök egyidejűleg a tartomány három különböző körzetében csaptak le a gyaníthatóan az Iszlám Állammal kapcsolatban álló emberekre, akik között

két orosz állampolgár és két nő is van.

A tartomány székhelyén, a török Riviéra fővárosaként is emlegetett Antalyában november 15-én és 16-án tanácskoznak a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő G20 országcsoport vezetői, köztük Barack Obama amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A merénylet óta bekeményítettek

A török hatóságok az Ankarában október 10-én végrehajtott kettős robbantás óta fokozták az Iszlám Állam tagjainak felkutatására irányuló erőfeszítéseket.

102-en haltak meg az októberi ankarai robbantásban Forrás: MTI/EPA

Törökország történetének legsúlyosabb merényletében – amely mögött a dzsihádista szervezetet sejtik – 102-en vesztették életüket, további mintegy 500 ember pedig megsebesült.

A török hatóságok a héten őrizetbe vettek kilenc feltételezett Iszlám Állam-tagot, akikről azt gyanítják, hogy öngyilkos merényletet készítettek elő Isztambulban.