A korrupcióellenes ügyészség vizsgálja a leégett bukaresti klubot

Bukarest, tűzvész, klub
Bukarest, 2015. október 31. Mentős vigasztalja a tűzvész egyik áldozatának hozzátartóját Bukarestben, ahol leégett egy belvárosi szórakozóhely 2015. október 30-án. Szemtanúk szerint a koncerten használt pirotechnika egy szikrája lángra lobbantotta a hangszigetelést. A tűzesetben 27 ember vesztette életét, több mint százan megsérültek. (MTI/EPA/Robert Ghement)
Vágólapra másolva!
A romám korrupcióellenes ügyészség vette át a 32 halálos áldozatot követelő múlt heti bukaresti tűzvészben leégett Colectiv-klub működési engedélyének kiadását és a dokumentumban foglalt feltételek betartását.
Vágólapra másolva!

A súlyos következményekkel járó tragikus balesetben a legfőbb ügyészség folytat vizsgálatot. Az ügyészek szerint a szórakozóhely három tulajdonosa tudatosan kijátszotta az előírásokat, hogy ne kelljen a tűzoltóságtól engedélyt kérniük a klub működtetéséhez. A három tulajdonost kedden harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték.

A DNA most azt vizsgálja, hogy a főváros negyedik kerületének - a közfelháborodás nyomán időközben - lemondott polgármesterét, Cristian Popescu Piedonét megvesztegették-e annak érdekében, hogy szemet hunyjon a végzetessé vált szabálytalanság felett.