Kövér: Magyarország nem lesz bűnrészes Európa pusztulásában

Vágólapra másolva!
Ezzel a címmel jelent meg egy interjú a Die Presse című osztrák lapban Kövér Lászlóval, a Parlament elnökével, akit Orbán Viktor miniszterelnök közeli munkatársaként mutat be az újság.
Vágólapra másolva!

A házelnök a Die Presse című lapnak adott interjúban felidézte 1848/49 időszakát, és párhuzamot vont az akkori és mostani időkkel, mondván: abban az időben is sok lengyel, szerb, horvát és német állt a mi oldalunkon, csakúgy, mint most a menekültválság idején.

Újfajta szolidaritás

Kövér László ezzel kapcsolatban azt mondta, a visegrádi országok újfajta szolidaritást mutattak fel, amikor fegyveres erőikkel védik a magyar kerítést, amely szerinte arról szól, hogy Magyarország nem akar bűnrészes lenni Európa pusztulásában, és ellentétben más államokkal,

nem kíván a bevándorlók utazási irodája lenni.

Hozzátette: szemben azokkal az országokkal, mint például Ausztria, amely támogatja a menekültek elosztását Európában.

Erkölcsi cenzúra, szellemi terror

Kövér László az újságírónak

ostorozta a politikai korrektséget, illetve az ezen alapuló kormányzást.

A politikai korrektséget erkölcsi cenzúraként, szellemi terrorként, mi több, újfajta diktatúraként értékeli, amely meg akarja szabni az emberek többségének nézeteit. A házelnök úgy véli, illetve reméli, hogy éppen a menekültválság vet majd véget a politikai korrektség kultúrájának.