Rendeződött a helyzet a horvát-szlovén határon

Menekült család várakozik a szlovén-osztrák határon, hogy beengedjék őket Ausztriába. Képes riportunkat a képre kattintva olvashatja! http://www.origo.hu/nagyvilag/nagyhasab/20151030-menekultek-migransok-ausztria-szlovenia-hatar.html
Vágólapra másolva!
Miután az osztrák hatóságok péntek óta kisebb csoportokban engedik be a Közel-Keletről érkező menekülteket Ausztriába, rendeződni látszik a helyzet a horvát-szlovén határon Sentiljnél.
Vágólapra másolva!

A hétvégére normalizálódott a helyzet a horvát-szlovén határon, ahol csütörtökön még többször is verekedést tört ki a feltorlódott többezres tömegben, a menekültek a kordonokat is áttörték.

Menekült család várakozik a szlovén-osztrák határon, hogy beengedjék őket Ausztriába Forrás: Origo

Péntek óta azonban folyamatosan fogadják Ausztriában a menekülteket, így szombatra már csak néhány százan voltak a két határ közötti senki földjén.

3600-an éjszakáztak sátrakban

A sentilji tranzitközpont fűtött sátraiban 3600-an éjszakáztak.

A legfrissebb ljubljanai adatok szerint Szlovéniában két hét alatt 111 354 illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba.

Az elmúlt napokban számuk napi 8000-re csökkent. A szlovén hatóságok egy helyen, Dobován engedik be a menekülteket az országba, és egy helyen engedik ki, Sentiljnél.

A Spielfeldi menekülttábor az osztrák-szlovén határon Fotó: Polyák Attila - Origo

A horvát hatóságok arról számoltak be, hogy a nyomás a szerb-horvát határon is csökkent. A menekültek száma 4500-6000-re tehető naponta.