Palpatine Ukrajnában folytatja

palpatine uralkodóról star wars
Star Wars Episode Vi - Return Of The Jedi (1983) / Return Of The Jedi Le Retour du Jedi Pers: Ian McDiarmid Dir: Richard Marquand Ref: RET014GR Photo Credit: [ Lucasfilm/20th Century Fox / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement
Vágólapra másolva!
A szavazatok 54,4 százalékának megszerzésével bekerült az odesszai önkormányzati testületbe Palpatine császár – közölte döbbenten Facebook-oldalán Alekszandr Borvik polgármester-jelölt.
Vágólapra másolva!

„Dmitrij Palpatin 1990-ben született, uralkodóként dolgozik az LLC Palpatine Pénzügyi Csoportnál. Ésszel fel nem foghatom. Emberek, mi a baj veletek” – morfondírozott a politikus.

A fél Csillagok háborúja elindult

Az ukrán választási bizottság nem csupán Palpatine császárt, hanem Darth Vadert, Yodát, Padme Amidalát és Chewbaccát is regisztrálta szeptemberben képviselőjelöltként. Valamennyien a népszerű Internet Párt tagjaiként indultak az október 25-i parlamenti és önkormányzati választáson – emlékeztetett az rt.com.

Nem egy nagy karrier a birodalom uralkodójából önkormányzati képviselővé válni Forrás: AFP/PictureDesk

Nem voltak azonban mindnyájan olyan sikeresek, mint az uralkodó. Chewbaccát például bilincsbe verték, és 170 hrivnyás (körülbelül 2000 forintos) pénzbüntetésre ítélték, mert megsértette a kampánycsendet – méghozzá azért, hogy Darth Vadernek toborozzon szavazókat.

Az ekkor készült videó megtekinthető az rt.com oldalán.

Yoda mester darth Vader mellett lobbizik Forrás: AFP/Carl De Souza

Darth Vader nem szavazhatott

Darth Vadernek így sem sikerült nyernie, a neve ugyanis nem szerepelt a választásra jogosultak listáján, ráadásul nem volt hajlandó levenni a maszkot sem, hogy az útlevele alapján azonosítsák.

„Csalódott vagyok, de attól, hogy nem szavazhattam, az új ukrán birodalom még fel fog épülni” – jelentette ki.

Darth Dmitrijevics Vader – bármilyen hihetetlen, ez a valódi neve – egyébként veteránnak számít az ukrán politikában, már többször is indult ugyanis választásokon, többek között tavaly elnökjelöltnek is bejelentkezett. Politikai karrierjét mindig az a fránya maszk akadályozta meg.

„Yoda Vlagyimirovics mester” szeptemberben még petíciót is benyújtott Petro Porosenko elnöknek, amelyben azt kérte, hogy Darth Vadert nevezze ki miniszterelnöknek – egyelőre szintén sikertelenül.