Legkevesebb hét halott egy amerikai főiskolai lövöldözésben

Oregon, főiskolai lövöldözés
Roseburg, 2015. október 1. Rendőrök az Umpqua nevű főiskola előtt az Oregon állambeli Roseburgban 2015. október 1-jén, miután lövöldözés történt az intézményben. A támadásban legkevesebb tizenöten életüket vesztették, húszan pedig megsebesültek. (MTI/AP/Roseburg News-Review/Mike Sullivan)
Vágólapra másolva!
Legkevesebb heten meghaltak és húszan megsebesültek egy főiskolai lövöldözésben az Egyesült Államokban. A tettesről egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy húszéves férfi. A CNN információi szerint előző nap egy közösségi oldalon beszélgetett arról, hogy mire készül. 
Vágólapra másolva!

Lövöldözés volt egy főiskolán az Oregon állambeli Roseburgban, az első jelentések szerint legalább heten meghaltak, húszan megsérültek - jelentette a CNN hírtelevízió. Korábban még tizenöt halottről szóltak a hírek, de az oregoni rendőrség legutóbbi tájékoztatása szerint hét és tíz között lehet az áldozatok száma.

Rendőrök vizsgálják át a diákok táskáját a lövöldözés helyszínén Forrás: MTI/AP/Roseburg News-Review/Mike Sullivan

A tragédia az Umpqua Community College területén történt, helyi idő szerint 10:38-kor. A tettes épületről épületre járt és tantermekben lövöldözött. A kiérkező rendőrökkel tűzpárbajba keveredett, végül lelőtték.

Bár az első hírek még arról szóltak, hogy a támadót őrizetbe vették, John Hanlin, oregoni seriff néhány órával később bejelentette:

a tettes életét vesztette.

A CNN értesülései szerint a támadó férfi, és a húszas évei végén jár. A hírtelevízió a nyomozáshoz közelálló forrás szerint

a tettes előző nap egy meg nem nevezett közösségi oldalon beszélgetett arról, mire készül.

Az Umpqua főiskolában történt lövöldözés egyik sérültjét kórházba viszik mentősök Forrás: MTI/AP/Roseburg News-Review/Aaron Yost

Több teremben lőtt

„Amikor kiérkeztünk a helyszínre, több sérültet is találtunk több tanteremben.

Douglas megye tűzoltóparancsnoka, Ray Shoufler elmondta: ketten kórházba szállítás közben vesztették életüket. A hatóságok szerint a halottakat ugyanabban épületben találták meg.

A diákokat és az egyetem munkatársait buszokkal egy közeli játszótérre szállították, a hatóságok arra kérték a családtagokat, hogy oda menjenek értük.

Helyiek várják a híreket Roseburg városában Forrás: MTI/AP/Ryan Kang

Felnőtteket képez

Roseburg városában 22 ezren laknak, az egyetemre 13 600 diák van beiratkozva, körülbelül háromezren tanulnak nappali tagozaton. Az intézmény a honlapja szerint büszke a békés és nyugodt környezetre. Az Umpqua nem hagyományos főiskola, kétéves képzésein

főleg felnőtteket képez,

átlagos életkoruk 38 év.