Kioktatta a muszlim férfiakat a német képviselőnő

A nők egyenjogúságát a muszlim férfiaknak is el kell fogadniuk
Vágólapra másolva!
Nem a liberális Németországnak kell megváltoznia, hanem néhány menekültnek – szögezte le Julia Klöckner német kereszténydemokrata képviselő, aki négy pontban foglalta össze, hogyan is kellene integrálódniuk a migránsoknak.
Vágólapra másolva!

A 42 éves, Rajna-vidéki politikust a Bild szólaltatta meg annak kapcsán, hogy Németországba 230 ezer ember menekült érkezett ebben az évben. Berlin pedig óriási kihívásnak néz elébe: integrálnia kell az újonnan érkezetteket.

A nők egyenjogúságát a muszlim férfiaknak is el kell fogadniuk Fotó: Vörös Szabolcs - Origo

A kereszténydemokraták elnökhelyettesének nincsenek kétségei a hogyant illetően, alkalmazkodásra szólította fel a migránsokat, és kijelentette: „Nem a liberális Németországnak kell megváltoznia, hanem néhány menekültnek.”

Julia Klöckner úgy véli, ez a menekültek integrációjának négy pontja:

1. Felvilágosítás az egyenjogúságról

"A férfiak és nők egyenjogúsága a mi felvilágosult társadalmunk egyik alappillére" – jelentette ki a politikusnő, aki szerint ezt a muszlim férfiaknak is el kell fogadniuk. Ahogy azt is, hogy Németországban sok női vezető van, és ezt nem fogják megváltoztatni csak azért, hogy középkori szemlélettel rendelkező férfiak is legyenek a munkaerőpiacon.

„Az a gondolkodás, amely szerint a nők alsóbbrendűek, elfogadhatatlan számunkra”

– mondta Klöckner.

2. Hűség az alkotmányhoz

A vallás fontos, de nem fontosabb, mint az alkotmány – véli a képviselő.

A nők egyenjogúságát és a német törvényeket mindenkinek be kell tartania.

3. Kötelező nyelvtanfolyam

Julia Klöckner a nyelvtudást nevezte a siker egyik kulcsának.

Csak ezzel lehet sikeresen beilleszkedni a munkaerőpiacon. Úgy véli, a menekülteknek biztosított nyelvtanfolyam nem adomány a német államtól, hanem kötelezettség is a bevándorlók számára.

4. Szankciók az integrációt elutasítókkal szemben

A politikus azt javasolja, hogy a befogadott menekültekkel kössenek szerződést a jogokról és a kötelezettségekről, és abban az esetben,

ha valaki nem tartja be a szabályokat, attól meg lehessen vonni az állami juttatásokat.