Magyar sofőr kamionjában halt meg egy menekült

Vágólapra másolva!
Életét vesztette egy húszéves iraki menekült egy magyar sofőr által vezetett kamionban a franciaországi Calais kikötője közelében, közölték kedden a helyi hatóságok. Az iraki férfira valószínűleg ráborult a rakomány egy fékezéskor. A kamionon egy magyar cég, a Waberer's reklámja látható.
Vágólapra másolva!

Falemezeket szállított az a teherautó, amelynek magyar sofőrje reggel 8 óra körül a kikötőhöz vezető gyorsforgalmi úton ismeretlen okokból hirtelen fékezett, majd megállt, hogy ellenőrizze a szállítmányt. Ekkor fedezte fel a kamionban egy férfi holttestét, aki a prefektúra szerint feltehetően a fékezés következtében ráboruló rakománytól halt meg.

A balesetet szenvedett férfi egy 20 éves iraki menekült.

A La Voix du Nord című regionális lap honlapján közölt fotók szerint a teherautón a Waberer's felirat látható. A lap saját Twitter-oldalán is megosztotta a fotót.

A prefektúra az MTI-nek megerősítette, hogy a kamiont egy magyar állampolgárságú sofőr vezette.

A menekült két családtagjával bújt el a teherautóban, ők jól vannak. Az ügyben a Boulogne-sur-Mer-i ügyészség indított vizsgálatot. Az ügyész a délután folyamán ígért részletesebb tájékoztatást.

Hivatalos adatok szerint június 26. óta ez volt a tizenkettedik alkalom, hogy egy menekült a Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő Csatorna-alagút francia oldalán vagy annak közelében baleset vagy áramütés miatt meghalt. Öt nappal ezelőtt egy tehervonat ütött el egy kiskorú szíriait az alagútban, amikor megpróbált átjutni Angliába.

Calais kikötővárosában és környékén mintegy 3 ezer külföldi, elsősorban kelet-afrikai, afganisztáni, iraki és szíriai él sátortáborokban arra várva, hogy a La Manche csatorna alatti alagúton áthaladó vonatokra felkapaszkodva, illetve a csatornát átszelő kompokon elbújva átjusson a túlsó partra, Franciaországból Nagy-Britannia területére.