Hatalmas robbanás volt Odesszában

Police experts examine the site of a blast outside the security service (SBU) regional building in central Odessa on September 27, 2015. AFP PHOTO / ALEXEY KRAVTSOV
Rendőrségi szakértők vizsgálódnak a robbanás helyszínén
Vágólapra másolva!
Nagy erejű pokolgép robbant vasárnap hajnalban a dél-ukrajnai Odessza központjában, az ukrán biztonsági szolgálat helyi székháza előtt.
Vágólapra másolva!

Helyi hírforrások szerint a robbanószerkezetet az épület sarkán lévő bejáratnál helyezték el. A detonáció követeztében ajtók, ablakok sérültek meg, megrongálódott a hivatal homlokzata is. Több környező ház ablaka is kitört - helyenként keretestől -, és károk keletkeztek a környéken parkoló autókban.

Rendőrségi szakértők vizsgálódnak a robbanás helyszínén Forrás: AFP/Alexey Kravtsov

Az első jelentés szerint nincsenek sérültek

A megyei rendőrség közölte, hogy nincs információjuk arról, hogy valaki megsérült volna. Szemtanúk szerint az épület előtti járdán vastagon áll az üvegtörmelék. A környéket a rendőrök lezárták, és őröket állítottak a betört bolti kirakatokhoz, hogy megelőzzék a fosztogatást.

Az idei legnagyobb robbanás

A helyi sajtó szerint Odesszában ez volt az idei év legnagyobb robbantásos merénylete. A robbanás hangja megremegtette az egész belvárost. Erejét a szakértők 5-7 kilogramm trotilnak megfelelőnek becsülik. A detonáció nagyságát jelzi, hogy az SZBU épületétől több mint 100 méterre lévő kórház ablakait is kitörte a robbanás lökéshulláma.