Nagyon megerősödött az osztrák szélsőjobb

Ausztria
Heinz-Christian Strache, candidate for the Freiheitliche Partei Oesterreichs FPOe Party (Freedom Party of Austria) celebrates with supporters near his party headquarters in Vienna, Austria on September 29, 2013. Austria's two main centrist political parties scraped together a majority in elections Sunday, projections showed, enough for their unloved coalition to continue but with the far-right a close third. AFP PHOTO / DIETER NAGL
Vágólapra másolva!
Nagyon megerősödött az Osztrák Szabadságpárt, mivel a legfrissebb felmérések szerint a választók 32 százaléka támogatja őket. Korábban ekkora népszerűséget nem mértek nekik. Szeptember 27-én Felső-Ausztriában, míg október 11-én Bécsben tartanak tartományi választást.  
Vágólapra másolva!

A Heinz-Christian Strache vezette Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) támogatottsága 32 százalékra emelkedett – derült ki a Gallup legfrissebb felméréséből. Korábban nem mértek ekkora támogatottságot az FPÖ-nek.

A kormányzó szociáldemokraták 25, a néppárt 21 százalékon áll. Rajtuk kívül még a Zöldek (12 százalék) és a liberális Neos (6 százalék) jutna be a parlamentbe, ha most lennének a választások.

Heinz-Christian Strache pártja soha nem látott magasságokban jár Forrás: AFP/Dieter Nagl

Az osztrákok 75 százaléka egyébként támogatja a szigorított határellenőrzést.

A politikusok népszerűségi versenyében Werner Faymann szociáldemokrata kancellár és Strache fej fej mellett áll.

Szeptember 27-én Felső-Ausztriában, míg október 11-én Bécsben tartanak tartományi választást.