Riadó volt a francia szuperexpresszen

thalys, szuperexpressz
Vágólapra másolva!
Őrizetbe vettek egy férfit, aki elbarikádozta magát a Párizs és Amszterdam között közlekedő szuperexpressz vécéjében. A holland rendőrség nem erősítette meg, hogy fegyver volt nála. Egy hónapja ugyanezen a járaton egy terrorista tüzet nyitott az utasokra. 
Vágólapra másolva!

Kiürítették a Párizs és Amszterdam között közlekedő szuperexpresszt, mert egy férfi a rotterdami állomáson bezárkózott a vonat egyik vécéjébe – adta hírül a Twitteren a vasúttársaság. Az első hírek arról szóltak, hogy fegyver is volt nála, de ezt a holland rendőrség egyelőre nem erősítette meg.

A holland rendőrség

minden utast evakuált,

majd lezárta a pályaudvar egy részét. A helyszínre különleges rendőri egységek érkeztek, a férfiról azonban nem árultak el részleteket, csak annyit, hogy kapcsolatban állnak vele. Tíz óra után nem sokkal őrizetbe vették.

Kórházba szállították

A letartóztatott fiatalembert később kórházba vitték, mert rosszul érezte magát, és légzési problémái voltak – számolt be a holland rendőrség egyik szóvivője.

A belga La Libre feltett a honlapjára egy videót a fiatalember letartóztatásáról. Ezen látszik, hogy miután az egyik kommandós egy fekete textilnek látszó tárgyal csinál valamit az arca előtt, a fiatalember összecsuklik, és szemlátomást alélt volt akkor is, miközben a két fegyveres visszaemelte a vagonba.

Az viszont még mindig nem derült ki, volt-e nála fegyver, és mi volt a tettének a motivációja.

Bomba is lehet nála

Egy szemtanú a Daily Star című újságnak arról beszélt, hogy

a férfi egyszer csak felugrott a vonatra, és egy bombának látszó tárgy is volt nála.

Ezután bezárkózott az illemhelyiségbe.

A vonatot üzemeltető Thalys vasúttársaság azt írta: egyetlen utas élete sem volt veszélyben.

Nem az első eset

Az óránként több száz kilométeres sebességgel közlekedő szuperexpresszen egy hónapja tört ki lövöldözés. Egy 25 éves marokkói férfi nyitott tüzet az utasokra, a támadásban hárman megsebesültek. A merénylőt két szabadságos amerikai katona gyűrte le.