Nemi erőszakkal vádolnak egy szaúdi diplomatát Indiában

nemi erőszak India szaudi diplomata
An Indian security personnel stands outside the building where a Saudi Arabian diplomat is believed to have an apartment at Caitriona Towers in the Ambience Lagoon complex in Gurgaon on the outskirts of New Delhi on September 9, 2015. Indian police are investigating claims a Saudi official who enjoys diplomatic immunity repeatedly raped his two Nepalese maids in his home close to New Delhi, senior officers said September 9. AFP PHOTO / Chandan KHANNA
Vágólapra másolva!
Diplomáciai mentességének köszönhetően elhagyhatta Indiát az a szaúd-arábiai diplomata, akit azzal vádolnak, hogy megerőszakolta két nepáli háztartási alkalmazottját.
Vágólapra másolva!

A vádak szerint a két nőt – az egyik 30, a másik 50 éves – hónapokon keresztül éheztették, és rendszeresen megerőszakolta őket nem csupán a munkaadójuk, hanem más szaúdi állampolgárok is.

Tagadja a vádakat

A diplomata tagadja a vádakat, Szaúd-Arábia pedig nem hajlandó megvonni tőle a mentességet, ezért nem állíthatták bíróság elé – számolt be a BBC.

A diplomata távozása mindenesetre elemzők szerint megoldotta India súlyos dilemmáját. Az ország ugyanis szoros kapcsolatokat ápol Nepállal, viszont ódzkodik attól is, hogy feszültséget keltsen a gazdag olajmonarchiával, ahol több millió indiai vendégmunkás dolgozik.

Az AFP úgy tudja, hogy ebben az épületben volt lakása a diplomatának Forrás: AFP/Chandan Khanna

Kimentették őket

A rendőrség nemi erőszak, szodómia és személyi szabadság megsértése gyanújával indított nyomozást. A két áldozatot a múlt héten szabadították ki egy delhi lakásból, és már haza is tértek.

„Azt hittük, hogy ott fogunk meghalni – mondta egyikük az AFP hírügynökségnek. – A lakás a 10. emeleten volt, így nem volt hová menekülni. Minden egyes nap bántalmaztak minket.”