Magyar áldozata van a marseille-i lövöldözésnek

Helyszínelnek az O'Stop-nál
Vágólapra másolva!
Fegyveres leszámolás történt Marseille-ben vasárnap délelőtt. Egy 29 éves magyar férfi meghalt. Apját súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Vele együtt öt sérültje van a támadásnak.
Vágólapra másolva!

A belvárosi O'Stop bár bejáratánál lévő emberekre egy autóból nyitottak tüzet. A két támadó automata gépfegyverrel adott le több lövést a teraszon lévő társaságra. Az akció során összesen hatan sérültek meg, egyikük, egy magyar férfi életét vesztette a helyszínen. Édesapját életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba - írja az mno.

Az áldozat egy 29 éves férfi, 51 éves apja éjjeliőrként dolgozott a kávézónál - írja a La Provance.

A párizsi magyar nagykövetség az Origónak megerősítette, hogy a támadásban meghalt férfi magyar állampolgár, aki látogatóba érkezett francia-magyar állampolgárságú, Franciaországban élő apjához. A támadók elmenekültek a helyszínről, egyelőre nem tudni, hogy miért lőttek rá az emberekre, illetve hogy a magyar férfi és apja voltak-e a támadás célpontjai. A konzulátus felvette a kapcsolatot a Magyarországon élő hozzátartozókkal.

Helyszínelnek az O'Stop-nál Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Előző este vita volt a bárban

André Ribes marseille-i ügyészhelyettes szerint a lövöldözést megelőző este vita tört ki a bárban az egyik őr és több ember között, és feltételezhető, hogy ennek a nézeteltérésnek volt a következménye a rajtaütés. A támadás pillanatában legalább 15-20 ember tartózkodott a helyszínen, pszichológusok segítenek nekik a történtek feldolgozásában a marseille-i La Timone kórházban, ahol a sebesülteket is ápolják.

Rendszeresek a leszámolások

A dél-franciaországi városban és környékén rendszeresek a leszámolások a kábítószer-kereskedelemből élő bandák között. Legutóbb augusztus 6-án volt halálos áldozattal járó lövöldözés Marseille-ben. Akkor egy, a szervezett bűnözéshez tartozó 40 éves férfi pisztollyal lőtt le két ismeretlent egy sétálóutcában.