A líbiai partoknál 3000 bevándorlót mentettek ki

Vágólapra másolva!
Csaknem háromezer menekültet, mentettek ki szerdán a líbiai partoknál civil szervezetek és az olasz parti őrség a Földközi-tengerből.
Vágólapra másolva!

Több száz nő és gyermek, közöttük igen sok apróság is a kimentettek között van - közölte az olasz parti őrség és az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű nemzetközi civil szervezet, valamint a Migrant Offshore Aid Station (MOAS) nevet viselő, máltai székhelyű segélyszervezet.

Hajót béreltek a mentéshez

"Ez volt az eddigi legsűrűbb napunk. A két szervezet 1658 embert mentett meg. Ez azonban nem a mi munkánk lenne" - számolt be az MSF a Twitteren. Száztizenhárom, főleg a kelet-afrikai Eritreából származó gyermek - közöttük harminc öt éven aluli - a Főnix nevű hajó fedélzetén talált menedéket. Ezt a hajót a két civil- és segélyszervezet bérelte ki, hogy segítse a bevándorlókat, akik megpróbálnak átkelni a Földközi-tengeren Európába. Az MSF által bérelt másik hajó, az Argosz 993 embert mentett ki. Közöttük 358 nő és 79 gyermek volt.

Mindennap küzdenek

Az olasz parti őrség és a haditengerészet azt jelentette, hogy 1219 embert mentettek meg a líbiai partoknál, 838 bevándorlót három igen rossz állapotú hajón szállítottak.

A Földközi-tengerből kimentett menekültek száma ezen a nyáron már többször is meghaladta a napi négyezret.