Többen megsebesültek Dzsenínben egy éjszakai rajtaütésben

Vágólapra másolva!
Többen megsebesültek keddre virradó éjjel Dzsenínben, amikor az izraeli erők radikális palesztin szervezetekhez tartozó körözött személyeket próbáltak őrizetbe venni – értesült a katonai rádió.
Vágólapra másolva!

Az izraeli elit egységek behatolása után lövöldözés volt a dzseníni menekülttáborban, egy izraeli katona megsebesült, őt helikopteren a haifai Rambam kórházba szállították. Az összecsapások után több palesztint könnygáz belélegzése miatt kórházba vittek a Ynet, a Jediót Ahronót honlapja szerint. A bevetett gázoktól megsérült palesztinokat azóta hazaengedték a kórházból.

Fegyveres ellenállásba ütköztek

Az izraeli katonák az éjszakai összecsapás nyomán végül letartóztattak két Hamász-tagot, és leromboltak két házat a menekülttáborban, de az akció közben fegyveres ellenállásba ütköztek. A hadsereg szóvivője arról számolt be, hogy elfogtak egy, a körözési listán nem szereplő palesztint is.
Ibrahim Ramadan, Dzsenín kormányzója szerint egy Hamász-vezető házánál próbálták elfogni az egyik körözött személyt, ahol emiatt zavargások törtek ki.

A menekülttábor több száz lakója kövekkel és Molotov-koktélokkal fogadta az izraeli elitegységeket. A palesztinok szerint az izraeliek rakétákat lőttek két épületre.


A hadsereg nem nevezte meg az akció eredeti célpontjait, de a The Times of Israel honlap szerint az izraeli csapatok Basszem Szaadi, az Iszlám Dzsihád egyik vezetője, valamint Madzsdi és Ala abu al-Hidzsa elfogására hatoltak be Dzsenínbe. Az abu al-Hidzsa testvérek a Hamász börtönben lévő egyik vezetőjének, Dzsamal abu al-Hidzsának a fiai, s az egyik lerombolt épület az abu al-Hidzsa család otthona volt.