Szemétkrízis Bejrútban: elfoglalták a környezetvédelmi minisztériumot

nk20150828
Az politikai válság már az államigazgatásra és a közszolgáltatásokra is rányomja a bélyegét Libanonban, ahol a szünetelő szemétszállítás miatt elárasztották Bejrut utcáit a szemét
Vágólapra másolva!
Az utcákon rothadó szemét miatt tiltakoztak aktivisták Libanonban, akik elfoglalták a Környezetvédelmi Minisztérium épületét is. Egy Twitteren keringő videó szerint a minisztérium padlóján ülnek az emberek és a tárcavezető, Mohammed Machnouk lemondását követelik. Azt állítják, addig el sem mennek, amíg a miniszter le nem mondott, erre 72 órát adtak a politikusnak. 
Vágólapra másolva!

A hatalmas mennyiségű szemét azt követően halmozódott fel az utcákon, hogy az ország legnagyobb hulladéklerakója alternatíva nélkül szüntette be működését.

Az politikai válság már az államigazgatásra és a közszolgáltatásokra is rányomja a bélyegét Libanonban, ahol a szünetelő szemétszállítás miatt elárasztották Bejrut utcáit a szemét Forrás: AFP/Joseph Eid

Ez a helyzet hívta életre a „Bűzlesz" nevű mozgalmat, amely a korrupciót és a politikusokat hibáztatja - írja a BBC.

Libanonban már több mint egy éve nincs elnök, miközben a parlamenti képviselők meghosszabbították saját mandátumukat 2017-ig, mert nem tudtak megállapodni az új választások szabályaiban.