Tülekedés a salzburgi pályaudvaron is

szír, menekült, család, Keleti pályaudvar
Vágólapra másolva!
Nem csak a Keleti pályaudvaron kritikus a menekülthelyzet. A bécsi, a salzburgi és a müncheni vasútállomásokra is százával érkeztek menekültek, akik a pályaudvarokon éjszakáztak. Az osztrák kancellár külön kritikával illette a magyar miniszterelnököt a menekülthelyzet kezelése miatt.
Vágólapra másolva!

Több száz Magyarországról érkező menekült éjszakázott a bécsi Westbahnhofon egy, az ÖBB által kijelölt üres vonatban és egy, a vasútállomáshoz közeli irodaépületben hétfőn.

Keddre virradóra 300-400 menedékkérő ébredt az osztrák fővárosban.

Eddig összesen 3650 menekült érkezett Magyarországról Bécsbe – közölte az osztrák Kronen Zeitung.

A menekültek Németországba tartanak Forrás: Origo

Tülekedés a salzburgi pályaudvaron

Salzburgban sem sokkal jobb a helyzet. A hétfő éjszakát megközelítőleg 1500 és 2000 menekült töltötte a német határhoz közeli városban. Bár a Keletihez hasonló incidensről a salzburgi hatóságok nem számoltak be, kedden reggel

kisebb tülekedés alakult ki a pályaudvaron, amikor megérkezett az első Németország felé közlekedő vonat.

Salzburgban egyelőre nem alakult ki olyan helyzet, mint a budapesti Keleti pályaudvaron Fotó: Polyák Attila - Origo

Százával érkeznek Bajorországba a migránsok

Budapestről három, több száz menekültet szállító vonat érkezett a müncheni pályaudvarra hétfő este és kedd reggel között. Hétfő este megközelítőleg 200 migráns érte el a bajor várost, míg a harmadik vonat a reggeli órákban gördült be Münchenbe. A migránsok többsége fiatal férfi, de vannak közöttük nők és családosok is – írja a bajor Süddeutsche Zeitung.

Többen üdvözlő transzparensekkel köszöntötték a Németországba érkezett bevándorlókat.

#Danke_Deutschland الالمان يستقبلون السورين بالورود شكرا من القلب لكل الشعب الالماني والحكومة المانية التي فتحت ابوابها بالابتاسامة والورود والمحبة بعكس كثير من دول العربية وشكرا من القلب للشعب الالمانيDie Deutschen begrüßen das syrische Volk mit Blumen. Dafür danken wir dem deutschen Volk und der Regierung von ganzem Herzen, dass sie ihre Türen für uns öffnen im Gegensatz zu den arabischen Ländern.

Posted by Talal Abk on Tuesday, 25 August 2015

Orbánt kritizálta az osztrák kancellár

Werner Faymann szövetségi kancellár (SPÖ) bírálta a magyar miniszterelnököt az osztrák köztévének adott interjújában. A vezető osztrák politikus azt kifogásolta, míg Ausztria legalább megpróbálja szűrni és regisztrálni az országba belépő migránsokat, addig

a magyar kollégája egyszerűen hagyja őket százasával továbbhaladni

– olvasható a Kronen Zeitung hasábjain.

A bajor belügyminiszter korábban arról beszélt, hogy felveszik a kapcsolatot a magyar kormánnyal.