Motortérben csempésztek egy férfit

Guine menekült autó motorház
Vágólapra másolva!
Meghökkentő módszerrel próbáltak két guineai bevándorlót a Spanyolországhoz tartozó Ceutába csempészni. Egyikük közvetlenül az autó motorja mögött utazott, a másik a hátsó ülések mögött.
Vágólapra másolva!

A nyugat-afrikai bevándorlókra a Spanyolországhoz tartozó Ceuta mellett bukkantak egy vámellenőrzés során vasárnap. A két férfit elsősegélyben részesítették, az autóban ugyanis oxigénhiányos, káros gázokkal mérgezett helyen utaztak.

Gyakran próbálkoznak a Spanyolországhoz tartozó Ceután Forrás: Guardia Civil

Az autóról egyébként utólag kiderült, hogy hamis a rendszáma. A két férfit a rendőrség őrizetbe vette, azt egyelőre nem tudni, hogy milyen hosszan voltak kitéve a káros gázoknak.

Ceuta és Melilla spanyol enklávék az észak-afrikai partok mentén, amelyek köré félelmetes falakat emeltek annak érdekében, hogy távol tartsák az illegális bevándorlókat. Az afrikaiak ennek ellenére gyakran próbálnak Ceután keresztül Európába jutni, ráadásul olyan megoldásoktól sem rettennek vissza, mint például a bőröndben való utazás vagy a kikötők közötti úszás. Marokkóban a bőröndben való utazásnak halálos áldozata is lett, testvére próbált így becsempészni Melillába egy marokkói férfit, ám ő megfulladt.