Majdnem megismétlődött az ausztriai tragédia

2015.09.01. 21:53

Bécs belvárosában fogtak el egy román embercsempészt, aki egy levegőtlen kisbuszban 24 afgán migránst szállított - közölték az osztrák hatóságok szeptember 1-jén, kedden. A bevándorlók a hatóságok szerint közvetlen életveszélyben voltak.

Magyarországról jöhetett

A jármű feltehetőleg Magyarországról érkezett az A4-es autópályán, és Graz irányába tartott. A rendőrség üldözőbe vette az autót, amely végül megállt, de a vezetője elmenekült. A rendőrök riasztólövést adtak le, a menekülő férfit azonban ez sem állította meg. Végül a rendőrség nyomkövető kutya segítségével tudta megtalálni az autó harmincéves vezetőjét, akit letartóztattak.

Az ajtókat behegesztették

A 16 év 20 év közötti menekülteket embertelen körülmények között zsúfolták a járműbe. Az autóban az oldalsó ajtókat korábban behegesztették, a hátsó ajtót lelakatolták, az ablakokat pedig belülről berácsozták. Amikor a migránsokat betuszkolták a járműbe, a vezető már a volánnál ült, hogy később ne lehessen őt azonosítani. A kisbusz 3,35 hosszú, 1,75 méter széles és csupán 1,8 méter magas volt, a menekültek szinte egymáson ültek a kis rakodótérben. Mivel Ausztriában nem adtak be menekültkérelmet, a nyomozók szerint Németországba akartak utazni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK