Borisz Nyemcov a nők bálványa volt

portrait court beating VERTICAL 1071141 Russia, Domodedovo. 03/21/2012 Boris Nemtsov, co-chairman of the People's Freedom Party, accused of assault against youth activist Maksim Perevalov, at Domodedovo Magistrate Court. Vitaliy Belousov/RIA Novosti
Borisz Nyemcov
Vágólapra másolva!
A szombatra virradóra Moszkvában meggyilkolt  Borisz Nyemcov 55 éves, jóképű orosz ellenzéki politikus még manapság is alaposan megdobogtatta a gyengébbik nem szívét, és nem csak odahaza, hanem Ukrajnában is.
Vágólapra másolva!

Nyemcov az elmúlt hónapokban számtalanszor volt vendége az ukrán televíziós csatornák politikai show-műsorainak, s minden egyes ilyen adás nézettsége az egeket ostromolta. A népszerűségi indexek elemzői maguk is megdöbbentek azon, hogy a műsorok nézettségét nem elsősorban a politika iránt érdeklődő férfiak, hanem éppenséggel a hölgyek dobták meg.

Három nőtől négy gyerek

Borisz Jelcin utolsó miniszterelnök-helyettese ugyan egyszer nősült csupán, de négy gyermeke három különböző nőtől született. Első, és mindmáig egyetlen törvényes felesége, Raisza, egy kislánnyal ajándékozta meg, aki azóta felcseperedve New York-ban szerzett diplomát. Két következő gyermekének – egy fiúnak és egy lánynak – a bulvársajtóban is közkedvelt, lembergi születésű ukrán újságírónő, Jekatyerina Ogyincova az édesanyja. Ő több mint hét évig élt Nyemcovval. Jelenleg menő moszkvai televíziós műsorvezetőként dolgozik.

Borisz Nyemcov Forrás: AFP/Ria Novosti/Vitaliy Belousov

Call girl is volt a barátnői között

Borisz Nyemcov negyedik gyermekének, egyben harmadik kislányának a politikus titkárnője, Irina Koroljova adott életet 2004-ben. Bizalmas információk szólnak arról is, hogy a későbbiekben a sármos ellenzéki politikus egy bizonyos Anasztaszija Ognyevajával is összebútorozott, aki korábban call girlként dolgozott Dubaiban.

23 éves barátnőjével volt a gyilkosság idején

Meggyilkolásakor Nyemcov éppen a soros barátnőjével sétált, akivel pár perccel korábban randevúzott a moszkvai GUM áruházban. A 23 éves, felkapott fotómodellként dolgozó, ukrán állampolgárságú Anna Durickajával a sajtó tudomása szerint már három éve tartott a kapcsolatuk. Az áruházi találkát követően éppen a Vaszilevszkij szpuszk felé sétáltak, amikor lefékezett mellettük egy fehér személygépkocsi, amelyből kiszállt egy férfi és négy lövést eresztett Nyemcovba.

Semmit sem látott a rengeteg kamera

A moszkvai lapok külön érdekességként említik, hogy bár a Kremlt és környékét tudvalevőleg térfigyelő kamerák ezreivel tartják szemmel az arra illetékes szolgálatok, a gyilkosság helyszíne azokban a percekben „véletlenül" egyiknek sem esett a látóterébe.