Öngyilkos merénylet Kabul diplomáciai negyedében

Kabul, merénylet
Afghan security personnel inspect the scene of a suicide attack on a Turkish diplomatic vehicle in front of the Iranian embassy in Kabul on February 26, 2015. A Taliban suicide attack targeting a Turkish diplomatic vehicle killed two people in Kabul, highlighting the fragile security situation as the Afghan government presses for peace talks with the militants.The blast came shortly after 8:00 am (0330 GMT), not far from the Iranian embassy. Police said the dead included a Turkish national and an Afghan passer-by. Kabul police spokesman Hashmat Stanikzai gave details of the attack and death toll, saying the bomber was driving a Toyota Corolla when he targeted the Turkish vehicle. AFP PHOTO / Wakil KOHSAR
Vágólapra másolva!
Robbanóanyaggal megrakott autó rohant bele a török nagykövetség egyik gépkocsijába Kabulban. A merényletben egy török katona és egy civil vesztette életét, egy török katona pedig megsebesült.
Vágólapra másolva!

A támadás Kabul erősen őrzött diplomáciai negyedében történt, a német. az iráni és a török nagykövetség közelében.

A támadó célpontja a török nagykövetség autókonvoja volt – mondta el a helyszínen újságíróknak Ajub Szalangi tábornok, a belügyminiszter helyettese.

Kabul diplomáciai negyedében követték el a merényletet Forrás: AFP/Wakil Kohsar

Az Amerikai Hangja jelentése szerint a merényletért az tálibok vállalták a felelősséget. Közleményük szerint külföldi katonákat szállító konvoj volt a célpont, és sok ember megsebesült.

Az elmúlt hónapok során ez volt a második támadás nagykövetségi autó ellen Kabulban; novemberben a brit képviselet gépkocsija volt a célpont.

Két ember halt meg Forrás: AFP/Wakil Kohsar