Azonosították az Iszlám Állam brit hóhérát

isis iszlám állam lefejezés
Vágólapra másolva!
„Dzsihádi John” valódi neve Mohammed Emwazi, 27 éves, és jól szituált londoni családból származik. A Scotland Yard nem erősítette meg az értesülést, a brit miniszterelnöki hivatal pedig nem kommentálja.
Vágólapra másolva!

A Washington Post és a BBC is megnevezte az Iszlám Állam brit hóhérát. Értesüléseik szerint a férfi Londonban nőtt fel, számítógépes programozásból szerzett diplomát.

A feltételezések szerint 2012-ben ment Szíriába, hogy csatlakozzon a dzsihádistákhoz, és a személye régóta ismert a brit titkosszolgálatok körében.

Dzsihádi John 27 éves, és diplomás programozó Forrás: LIVE HD

A dzsihádisták hangja

Ő szerepelt a két amerikai újságíró és a brit segélymunkás, a 22 szíriai katona, valamint az egyik japán túsz kivégzéséről készült felvételen.

Egyik közeli barátja azonosította, és felismerte őt. Asim Qureshi a Cage nevű brit emberjogi csoport kutatási igazgatója, és találkozott vele Szíriába utazása előtt.

A Scotland Yard nem erősíti meg

Az FBI tavaly szeptembertől próbálta azonosítani a dzsihádistát a legkülönfélébb módszerekkel. A Scotland Yard nem hajlandó megerősíteni Dzsihádi John kilétét, mert nem akarják veszélyeztetni a még folyó akciót – írta a Daily Telegraph.

A miniszterelnöki hivatal sem kommentálja a sajtóértesüléseket.