Putyin: Soha nem lesz háború Ukrajnával

Vágólapra másolva!
Soha nem lesz háborús konfliktus Oroszország és Ukrajna között - jelentette ki az orosz állami televíziónak adott interjújában Vlagyimir Putyin.
Vágólapra másolva!

Az orosz elnök szerint aligha képzelhető el ilyen „apokaliptikus forgatókönyv”, és reméli, hogy a dolgok soha nem fognak háborús viszályig fajulni a két ország között.

A minszki megállapodás a legfontosabb

Kifejezte reményét, hogy egyelőre nincs szükség sem szélsőségeges diplomáciai lépésekre, sem harmadik minszki találkozóra az ukrajnai helyzet rendezése érdekében. Úgy vélte, most az a legfontosabb, hogy a korábban kötött minszki megállapodásokat hajtsák vége. A tárgyalásról bővebben a korábbi összefoglalónkban olvashat.

Vlagyimir Putyin szerint nincs háborús konfliktus Ukrajnával Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

„Ezek a minszki megállapodások nem tekinthetők puszta dokumentumnak, amelyet e minszki folyamat négy szereplője - Ukrajna, Oroszország, Franciaország és Németország - dolgozott ki. Azokat az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatában rögzítették, és olyan nemzetközi jogi dokumentum formáját öltötték, amelyet gyakorlatilag a nemzetközi közösség egésze támogat” - mondta az orosz államfő.

Krímről már döntöttek

Beszélt arról is, hogy akárcsak korábban, a Krím továbbra is az oroszoké, az ukránoké, a krími tartároké és a görögöké, vagyis e népek mindegyikének a lakhelye marad – mondta az orosz elnök. Hozzátette:

Vlagyimir Putyin a múlt héten Magyarországra látogatott és találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel. Az erről szóló cikkeinket ide és ide kattintva olvashatja el. A közös sajtótájékoztatóról készült videónkat pedig itt nézheti meg.