Halomra ölik a rendőröket Rióban

Vágólapra másolva!
Szakértők szerint Brazíliában képtelenség lesz lesz olimpiát rendezni, ha a hatóságok nem tudják megtisztítani a szegénynegyedeket, és nem lesznek képesek kiebrudalni a bűnbandákat a városból.
Vágólapra másolva!

A riói favelák népe nem kedveli a rendőröket, és ennek már vasárnap délután hangot is adtak, amikor szitává lőtték az egyik nyomozót. Hét golyót találtak a testében.

Előző nap is életét vesztette egy rendőr a város Baixada Fluminense negyedében. Néhány órával később pedig lelőttek egy rendőrt a Rio melletti Niteroi városkában, és egyet a Nova Iguacu kerületben, tűzharc közben. Mindez azt jelenti, hogy 24 óra leforgása alatt négy rendőr esett a razziák áldozatául.

Úgy tűnik, Brazília hiába hirdette meg még 2008-ban a rendteremtést Rióban, a káosz csak egyre nagyobb. Egy 2014-es jelentésből kiderült, hogy azért a brazil hatóságokat sem kell félteni. A nagy igyekezetben naponta hat embert ölnek meg rendőrök a dél-amerikai országban. 2009 és 2013 között összesen 11.197 ember vesztette életét a rendőri akciók következtében.