Cameron újabb szankciókkal fenyegeti Moszkvát

Vágólapra másolva!
Oroszország illegális ukrajnai tevékenysége új szintre lépett, és Moszkva szigorúbb nyugati szankciókra számíthat, ha az oroszbarát szakadárok újabb területeket próbálnak meg bekebelezni Kelet-Ukrajnában - közölte David Cameron brit kormányfő. 
Vágólapra másolva!

„Ahelyett, hogy irányt váltott volna, Oroszország teljes mértékben igazolhatatlan és illegális ukrajnai tevékenysége új szintre lépett azáltal, hogy a szeparatisták nyíltan megsértették a tűzszünetet és elfoglalták Debalcevét, amelyet csak orosz harcosok és eszközök rendelkezésükre bocsátása tehetett lehetségessé” - mondta Cameron.

Újabb szankciók lesznek

A brit miniszterelnök hozzátette: „Oroszországnak kétsége se legyen afelől, hogy a szeparatisták bármely, területük kiterjesztésére irányuló próbálkozása - akár Mariupol felé, akár máshol - további jelentős európai és amerikai szankciókat fog maga után vonni.”

Követik-e tettek David Cameron szavait az unióban és az Egyesült Államokban? Forrás: AFP/Oli Scarff

Cameron azután beszélt Moszkva ismételt büntetéséről, hogy Kijev szerint rakéta- és tüzérségi támadások érték az ukrán erőket Délkelet-Ukrajnában, Mariupol térségében. Az ukrán hadsereg szerint emiatt nem kezdődhet meg a nehézfegyverek kivonása sem. Erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat.